Οι μαθητές και μαθήτριες  του τμήματος Α5 του 1ου Γυμνασίου Βέροιας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το ποίημα του Μ. Γκανά «Γυάλινα Γιάννινα» που διδάχτηκαν,  αποφάσισαν να  «συστήσουν» την πόλη μας με τρόπο ποιητικό.

Περιπλανώμενοι και περιπλανώμενες με τη βοήθεια της τεχνολογίας  στο παρελθόν και στο παρόν της πόλης μας,  στις γειτονιές και τα σοκάκια της, έπλασαν με τη φαντασία τους τρεις ήρωες (υπαρκτά πρόσωπα με στοιχεία μυθοπλασίας) που έζησαν και περπάτησαν στους ίδιους δρόμους με τον αναγνώστη.

Το ποίημα που δημιούργησαν «έντυσε» ο πίνακας που ζωγράφισε η μαθήτρια του τμήματος Ντάκου Έλλη, ο οποίος και χρησιμοποιήθηκε ως φόντο για τη δημιουργία ενός βίντεο, το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές με τη βοήθεια της διδάσκουσας κ. Μιχαηλίδου Θεανώς.

Το ποίημα των μαθητών «θα ταξιδέψει» τον Απρίλιο  στην  Πάτρα πλαισιώνοντας την εργασία των μαθητών του τμήματος Β5, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συνέδριο Μαθητών «Έλα να σου γνωρίσω τον τόπο μου…»  που οργανώνεται από Πειραματικό Λύκειο Πατρών. Το τμήμα Α5 θα εκπροσωπηθεί από τρεις μαθητές που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου συνεργαζόμενοι με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β5.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account