Παρασκευή 10 Μαϊος 2024

 

Λοιπόν, τα παιδιά μας έχουν ταλέντο. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία να το αναδείξουν! Και του δόθηκε με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Για την προετοιμασία της παράστασης, την οποία ανεβάσαμε,  απαιτήθηκαν  πολύμηνες πρόβες. Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας με μεγάλη χαρά. Με συνέπεια αλλά και κέφι θυσίασαν τη μεσημεριανή του ξεκούραση και κάποια σαββατιάτικα απογεύματα μιας και οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν εκτός σχολικού ωραρίου. Με τη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου μας, Νικηφόρου Κατράνα αλλά και των υπαλλήλων της ΚΕΠΑ η παράστασή μας ανέβηκε στις 23 Μαρτίου και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, όπως τουλάχιστον ανέφεραν καθηγητές και μαθητές μας.

Η θεατρική μας ομάδα αποτελείται από τους μαθητές: Ρωμιός: Μ.Ρίζος, Ρωμιάκι 1: Δ. Μιχαηλίδου, Ρωμιάκι 2: Αν. Μεταλλίδου, Καραγκιόζης:  Ηλ. Βεργέτης, Χατζηαβάτης: Γ. Κολυπέτρης, Νιόνιος: Γ. Μαυρίδης, Σταύρακας: Δ. Ιορδανίδης, Βεληγκέκας: Γ. Παπάς ,  Τούρκοι στρατιώτες: Γ. Κωστόπουλος- Ουζονίδης, Αλ. Αναγνώστου, Μπάρμπα Γιώργος:  Ιάσ. Γιαννέλος, Ραγιάς: Φ. Δεμέναγας, Γυναίκα ραγιά: Σ. Καρατσά, Λαός: Χ. Χριστοδουλίδου, Κοτσαμπάσηδες: Φ. Μαχμουτλάρι, Αλ. Αναγνώστου, Μεγάλες Δυνάμεις: Ελ. Ελευθεράδου, Π. Μπαρμπέρη, Π. Μπέκιου,  Αν. Χονδροματίδου, Κολοκοτρώνης: Ν. Κουμπατής, Αφηγήτριες: Αλ. Μπαντή, Αλ. Σιδηροπούλου.

Την παράστασή μας πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της μουσικής.

Επίσης, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές: Σ. Παπαγιάννης, Θ. Ράπτης, Ασ. Μούρνου, Έλ. Αργυροπούλου, Χ. Σακοράφα, Αν. Στυλίδου με την επίβλεψη των καθηγητριών φυσικής αγωγής Μ. Μαντά, Δ. Σάρρα.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:

Κονοπίση Σ., Δαμιανίδου Ειρ.

Ακολουθούν σχόλια μαθητών για τη θεατρική παράσταση....

 

 

 

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, του 1ου Γυμνασίου Βέροιας, ανέβασε μια διασκευή του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Η εμπειρία μου ήταν πολύ ωραία! Πέρασα υπέροχα, αν και κουράστηκα πολύ, γιατί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή έφευγα από τις πρόβες στις 16.00 μ.μ. πεινασμένη, κουρασμένη, τσαντισμένη. Επίσης,, οι καθηγήτριες, οι οποίες είχαν αναλάβει την οργάνωση της παράστασης, με πίεζαν αρκετά για να βελτιώσω την έκφρασή, τα βήματά  και γενικά το στήσιμο μου στη σκηνή. Αλλά δεν πειράζει, γιατί  με τη βοήθεια τους η παράστασή μας ήταν καταπληκτική! Άρεσε σε όλους και θαύμασαν το ταλέντο μας και θα ήθελα να τις ευχαριστήσω για όλα αυτά που έκαναν και για όσα άντεξαν. Ευχαριστούμε!

Αντωνία Μεταλλίδου

Η εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου στη θεατρική παράσταση «ξύπνα ραγιά» είναι πραγματικά μοναδική και ανεπανάληπτη. Με μια λέξη όλα ήταν τέλεια. Η συνεργασία με τους συμμαθητές μου και το πνεύμα ομαδικότητας ήταν αξιοθαύμαστο, αλλά τίποτε δε συγκρίνεται με το χειροκρότημα των θεατών. Τα συναισθήματά μου ήταν όλα πολύ έντονα: χαρά, ενθουσιασμός, αγωνία. Τέλος, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τις καθηγήτριες που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω σε μια σχολική θεατρική παράσταση. Ανυπομονώ και ελπίζω να μου ξανασυμβεί!

Ανατολή Χονδροματίδου

Μακάρι οι πρόβες να μπορούσαν να κρατήσουν για πάντα! Μετά από δουλειά τριών μηνών μου έχουν μείνει στο μυαλό περισσότερο αυτές και όχι τόσο οι παραστάσεις. Πέρασα τέλεια, έκανα νέες φιλίες και γνωριμίες!

Δέσποινα Μιχαηλίδου

Το ταξίδι τελείωσε τη μέρα της πρεμιέρας. Η παράστασή μας, «ξύπνα ραγιά», διασκευή του θεατρικού έργου «Το μεγάλο μας τσίρκο», που ανέβηκε στην  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η αγωνία, το άγχος και το χτυποκάρδι μας σβήστηκαν μονομιάς, όταν πατήσαμε το σανίδι του θεάτρου. Τα χειροκροτήματα των συμμαθητών και των καθηγητών μας ήρθαν να ανταμείψουν όλη μας την προσπάθεια. Όμως εμένα μου λείπουν οι πρόβες μας, τα αστεία μας, τα πειράγματά μας, οι ατάκες μας, οι ρόλοι μας, οι σκηνοθετικές οδηγίες. Η θεατρική μας ομάδα με ταξίδεψε σε ένα διαφορετικό κόσμο, όπου η γνώση, η διασκέδαση και η συγκίνηση είναι υπόθεση τόσο ατομική όσο και ομαδική. Ευχαριστώ την κ. Κονοπίση και την κ. Δαμιανίδου γι? αυτό το ταξίδι και ελπίζω να μη με ξεχάσουν στο επόμενο.

 

Ηλίας Βεργέτης

 

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account