Παρασκευή 10 Μαϊος 2024

Στο Φιλίππειο - 1ο Γυμνάσιο Βέροιας έγινε την Τετάρτη 10-4-2013, άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμού ή πυρκαγιάς.
Αρχικά, ο πυραγός κ. Χονδροματίδης Παναγιώτης, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον αριθμό 199, και για το πώς μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά.
Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πυροσβεστικό όχημα, τo οποίo εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου και έγινε επίδειξη απο τους άνδρες της πυροσβεστικής της σωστής χρήσης των πυροσβεστήρων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Τέλος, ο κ. Χονδροματίδης, μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσίασε, ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων για τα είδη των εύφλεκτων υλικών, των μέσων πυρόσβεσης που απαιτεί το καθένα απ αυτά, για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης αλλά και της σωστής αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Η εκδήλωση, σύμφωνα με τα σχόλια και τις εντυπώσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ήταν πολύ επιτυχημένη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά τους, τον κ. Συντίλα Διονύσιο, πύραρχο, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας, τον ομιλητή  πυραγό κ. Χονδροματίδη Παναγιώτη, και  όλους τους άνδρες της πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην πρακτική εκπαίδευση των μαθητών.
 
 
Ο Δ/ντής
 
Κατράνας Νικηφόρος

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account