Τετάρτη 1 Μαϊος 2024

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι του μαθητικού έντυπου "Οίστρος" συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, κ. Μιχαηλίδου Θεανώ, παρουσίασαν το έργο τους στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας. Η εκδήλωση, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο παρουσίασης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του Ν. Ημαθίας, έφερε κοντά μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικούς πολλών σχολείων του Ν. Ημαθίας και μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε   τις δράσεις, το έργο  και τους στόχους της εφημερίδας μας.

Στο φιλόξενο περιβάλλον του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου, η ομάδα μας παρουσίασε με οπτικοακουστικό υλικό τις δράσεις και το έργο του μαθητικού μας εντύπου. Το κοινό   είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα διάφορα είδη άρθρων που δημοσιεύουμε, από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις μέχρι κριτικές βιβλίων και παρουσιάσεις καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής της εφημερίδας, από τη συλλογή πληροφοριών μέχρι τη δημοσιοποίησή της στο schoolpress.gr . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις της ομάδας του "Οίστρου" που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  και κορυφώθηκαν με τη συμμετοχή της εφημερίδας μας στο Δίκτυο Σχολείων e - Tύπος.

Η ομάδα μας εστίασε στη συμμετοχή των μαθητών στον Οίστρο.  Αφού τόνισε τη σημασία της ενεργής εμπλοκής των μαθητών στη δημιουργία περιεχομένου, προσκάλεσε τους μαθητές κι άλλων σχολείων  να γράψουν άρθρα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους προτείνοντας ακόμη και τη φιλοξενία τους  στην εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Βέροιας. Η δημιουργία μίας ζωντανής και αλληλεπιδραστικής σχολικής εφημερίδας αποτελεί βασικό στόχο μας, και η παρουσίαση στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Την παρουσίαση μας,  στην οποία εκτίθενται οι δράσεις μας, μπορείτε να τη δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.canva.com/design/DAGBMG56Zqc/hQFCTZLemXvOpIkoqTFKIA/edit

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account