Πέμπτη 9 Μαϊος 2024
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργανώνουν το 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που θα διεξαχθεί στις 9, 10 και 11 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (σχετική άδεια Υ.ΠAI.Θ.152527/Γ2/17-10-2013)
Συμμετοχή
Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές των σχολείων:
? Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και
? Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει.
Θεματολογία
Το θέμα των εργασιών είναι ελεύθερο και επιλέγεται από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των καθηγητών Πληροφορικής του σχολείου τους. Οι εργασίες που θα εκπονηθούν, από ένα μαθητή ή ομάδα μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου ή ομάδα συνεργαζόμενων σχολείων, καλό θα είναι να έχουν στοιχεία πρωτοτυπίας και διαθεματικότητας και ελκυστική παρουσίαση. Ενδεικτικά, οι εργασίες μπορούν να έχουν τη μορφή:
? Προγράμματος, σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού
? Κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων
? Ιστοσελίδας, δικτυακών τόπων
? Ψηφιακών εντύπων (σχολική εφημερίδα, σχολικό λεύκωμα κ.ά.)
? Ηλεκτρονικών παιχνιδιών, εφαρμογών για έξυπνες συσκευές, ηλεκτρονικών μαθησιακών αντικειμένων για το ψηφιακό σχολείο
? Διατάξεων εκπαιδευτικής ρομποτικής

Οι εργασίες θα συνοδεύονται από κείμενο σύμφωνα με τα πρότυπα που επισυνάπτονται (βλέπε συνημμένα: «Πρότυπο Περιλήψεων», «Πρότυπο Εισηγήσεων»).
Οι εργασίες θα παρουσιασθούν αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές - προφορικά ή σε μορφή ηλεκτρονικού poster - και θα συμπεριληφθούν μαζί με την παρουσίασή τους σε ένα οπτικό δίσκο (DVD), που θα μοιραστεί στα σχολεία. Κάθε σχολείο μπορεί να καταθέσει έως και 5 εργασίες.
 
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες
1η Φάση: Υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος           31 Ιανουαρίου 2014

2η Φάση: Υποβολή εργασιών                                   7 Μαρτίου 2014

Επιβεβαίωση Επιλογής                                            21 Μαρτίου 2014

3η Φάση: Υποβολή υλικού παρουσίασης εργασιών     28 Μαρτίου 2014
 
Υποβολή εργασιών
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος (συνοδευόμενες από σχετική περίληψη) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.math-syn-pli.gr, από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, όταν θα ανοίξει και το σύστημα υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος. Οι περιλήψεις θα προωθούνται στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο αρχείο με την προκήρυξη του συνεδρίου.
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account