Κυριακή 12 Μαϊος 2024

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΝΟΜΟΣ  OHM)

 

1.     Αν η τάση στα άκρα μιας λάμπας είναι 12V και η αντίσταση της 100Ω, να προσδιορίσετε την ένταση του ρεύματος που την διαρρέει.

 

2.     Μια λάμπα αντίστασης 8 Ω διαρρέεται από ρεύμα 3 Α , να υπολογίσετε την τάση στα άκρα της.

 

3.     Ένας αντιστάτης διαρρέεται από ρεύμα έντασης 2 Α ενώ η τάση στα άκρα του είναι 9 V .Να βρείτε την τιμή της αντίστασης του αντιστάτη.

 

4.     Ένας αντιστάτης  αντίστασης 4 Ω  τροφοδοτείται από πηγή τάσης 12 V .Να υπολογίσετε τον αριθμό των ηλεκτρονίων που διέρχονται από μια διατομή του αντιστάτη σε χρόνο 2 min καθώς και την ηλεκτρική ενέργεια που προσφέρεται στον αντιστάτη.

 

5.     Ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως έχει αντίσταση 20 Ω  και από μια διατομή του διέρχονται 5.1019 ηλεκτρόνια σε χρόνο 4 sec .Να υπολογίσετε  την ένταση του ρεύματος που διαρρέει τον λαμπτήρα , την τάση στα άκρα του λαμπτήρα καθώς και την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

 

6.     Ένας αντιστάτης διαρρέεται από ρεύμα έντασης 2 Α  για χρονικό διάστημα 2 min ενώ η τάση στα άκρα του είναι 12 V . Να υπολογιστεί η τιμή της αντίστασης του , ο αριθμός των ηλεκτρονίων που διέρχονται από μια διατομή του αντιστάτη και η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από αυτόν.

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account