Κυριακή 12 Μαϊος 2024

 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ U4ENERGY ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
Γινετε ενας απο τους ενεργειακους πρωταθλητες της Ευρωπης και κερδιστε ενα ταξιδι στις Βρυξελλες!

Τι σημαίνει ενεργειακή εκπαίδευση; Όσο κι αν ξαφνιάζει, πολλοί εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη θα δυσκολεύονταν να απαντήσουν στην ερώτηση. Η εκπαίδευση υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας παραμένει στα σπάργανα. Ωστόσο, σε έναν κόσμο που έρχεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή, η μάθηση αναφορικά με την αποδοτική και έξυπνη χρήση της ενέργειας πρέπει να αποτελεί σαφώς αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής πορείας κάθε μαθητή.


Προκειμένου να αμβλύνει αυτό το χάσμα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Κ. ?ttinger ξεκίνησε το U4energy το 2010, τον πρώτο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ενεργειακή αποδοτικότητα. Μετά από μια επιτυχημένη πρώτη χρονιά, όπου εκατοντάδες σχολεία από σχεδόν 30 χώρες της Ευρώπης συμμετείχαν και με Τελετές Απονομής Βραβείων που λάμβαναν χώρα σε όλη την Ευρώπη, ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την (EACI) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της δεύτερης χρονιάς του διαγωνισμού.
Όπως και πέρυσι, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού:
? Κατηγορία A: Βέλτιστα μέτρα υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας
? Κατηγορία B: Βέλτιστες διδακτικές δράσεις για την αποδοτική χρήση ενέργειας
? Κατηγορία C: Καλύτερη σχολική εκστρατεία υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας

Εφέτος, μια Ειδική Κατηγορία επίσης θα βραβεύσει «τους καλύτερους όλων» από τους εθνικούς διαγωνισμούς για την ενεργειακή εκπαίδευση που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.
Γιατί πρέπει να πάρουν μέρος τα σχολεία;
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για σχολεία και εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στα πρώτα βήματα ενός νέου εκπαιδευτικού τομέα που είναι ζωτικής σημασίας για τις επόμενες γενιές. Εκπληκτικά βραβεία αξίας ? 3,000 θα απονεμηθούν στους Ευρωπαίους νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραλάβουν το βραβείο τους.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας παρακαλούμε συμβουλευτείτε το www.u4energy.eu για να βρείτε πληροφορίες αναφορικά με το δικό σας Εθνικό Σημείο Επαφής και τον «Οδηγό για συμμετέχοντες» του U4energy. Τόσο η ιστοσελίδα όσο και ο οδηγός διατίθενται σε 25 γλώσσες. Πληθώρα καινοτόμων ιδεών που προσφέρουν έμπνευση για την παρουσίαση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τάξη διατίθενται στην ιστοσελίδα του U4energy.
Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή διαδικτυακά στο: www.u4energy.eu
Σχετικά με το U4energy
Το U4energy (www.u4energy.eu) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Έξυπνης Ενέργειας στην Ευρώπη, το οποίο επιδιώκει να καταστήσει την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και πρωτοποριακή βοηθώντας την να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Δείτε τα έργα στον τομέα της ενεργειακής εκπαίδευσης εδώ.
Το U4energy διεξάγεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet) εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Έχετε ερωτήσεις?
Επικοινωνήστε με το εθνικό σας σημείο επαφής στη γλώσσα σας: http://www.u4energy.eu/web/guest/contact
Ή την ομάδα του team στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.u4energy.eu
Συντονίζεται από το European Schoolnet
Το U4energy αποτελεί πρωτοβουλία χρηματοδοτούμενη μέσω του Προγράμματος Έξυπνης Ενέργειας στην Ευρώπη.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account