Σάββατο 27 Απρίλιος 2024

24 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εκπαίδευση

            Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εκπαίδευση, οι μαθητές και μαθήτριες του μαθητικού εντύπου «Οίστρος» συμμετείχαν σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι». Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/01/2024 συμμετείχαν έξι από τα συνολικά έντεκα σχολεία του άτυπου δικτύου σχολείων «e-τύπος». Συγκεκριμένα, συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού, το 2ο Λύκειο Κορδελιού, το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας, το Λύκειο Χορτιάτη και το 1ο Φιλίππειο- Γυμνάσιο Βέροιας. Οι μαθητές και μαθήτριες των παραπάνω σχολείων ανέπτυξαν το θέμα ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με τις υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων τους, το ωράριο και το πρόγραμμα μαθημάτων, τον τρόπο διδασκαλίας, την αξιολόγηση των μαθητών και τις σχέσεις τους με τους εκπαιδευτικούς.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ1 του σχολείου μας. Οι εντυπώσεις των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές από διαφορετικά μέρη της χώρας, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους για τις αλλαγές που πρέπει να επέλθουν για μια «ποιοτική» εκπαίδευση και να συνειδητοποιήσουν εν τέλει ότι οι προβληματισμοί τους είναι κοινοί.

Η δράση αυτή αποτελεί την πρώτη συμμετοχή του σχολείου μας στο δίκτυο συνεργασίας μαθητικών εντύπων e – τύπος. Στόχο μας αποτελεί η εκπόνηση συνεργατικών έργων κοινής θεματολογίας, η οργάνωση κοινών δράσεων και η προώθηση της επικοινωνίας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σχολείων!

Η συντακτική ομάδα του μαθητικού εντύπου «Οίστρος»

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account