Δευτέρα 6 Μαϊος 2024

 

Την Τετάρτη 3/4/2024 η Ομάδα Επιχειρηματολογίας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκε το σχολείο μας και έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα λόγων στη Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου. Τον αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριότητων «Οίστρος».

Η υπεύθυνη του προγράμματος επιχειρηματολογίας κ. Παπαδοπούλου Μαγδαληνή ενημέρωσε αρχικά τους μαθητές για τους βασικούς κανόνες των αγώνων επιχειρηματολογίας και ο αγώνας ξεκίνησε άμεσα με την εκφώνηση του θέματος. Το θέμα του αγώνα ήταν : «Πρέπει τα κινητά να επιτρέπονται στο σχολείο;».

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  «Οίστρος» παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις δύο ομάδες να αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους και  να αντικρούουν τις θέσεις των αντιπάλων.  Θαύμασαν τη ρητορική δεινότητα και το ομαδικό πνεύμα των μαθητών του Λυκείου και συνειδητοποίησαν πως το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά απαιτητικό. Δε δίστασαν μάλιστα να πάρουν μία μικρή συνέντευξη από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Βέροιας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο 3ο Τεύχος της εφημερίδας που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του Απρίλη.

Η συγκεκριμένη δράση έφερε σε επαφή του μαθητές του σχολείου μας με τους μαθητές του 1ου Λυκείου δημιουργώντας γέφυρες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δύο σχολείων. Ευχαριστούμε θερμά την Ομάδα Επιχειρηματολογίας και τις εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ, Παπαδοπούλου Μαγδαληνή και Μούμουγλου Χρυσούλα για τη συνεργασία.

Μιχαηλίδου Θεανώ

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account