Δευτέρα 20 Μαϊος 2024

Πληροφορική

Σκοπός της διδασκαλίας της Πληροφορικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό, Γυμνάσιο) είναι να αποκτήσουν οι μαθητές μια αρχική αλλά συγκροτημένη και σφαιρική αντίληψη των βασικών λειτουργιών του υπολογιστή, αναπτύσσοντας παράλληλα ευρύτερες δεξιότητες κριτικής σκέψης, δεοντολογίας, κοινωνικής συμπεριφοράς αλλά και διάθεσης για ενεργοποίηση και δημιουργία τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συνεργασία με άλλα άτομα ή ως μέλη μιας ομάδας. 


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε εργασίες των μαθητών της Γ' τάξης του Σχολείου μας την σχολική χρονιά 2016-17 που αναρτήθηκαν στο εκπαιδευτικό Wiki του Σχολείου. Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια τους !

Eduwiki 2016-17

 

Σε αυτό το ιστολόγιο (blog) φιλοδοξούμε να αναρτήσουμε άφθονο εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το μάθημα της Πληροφορικής,  για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Θα βρείτε φυλλάδια απο τα μαθήματα στην τάξη, εφαρμογές όπως το blockly  και το Cminds αλλά και πολλά άλλα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη θεωρία του μαθήματος. Για να το δείτε πατήστε εδώ

 

Οι μαθητές που θέλουν να μάθουν τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, μπορούν να κατεβάσουν από εδώ το πρόγραμμα RamType που έχουν δει στο εργαστήριο Πληροφορικής. Το RamType περιλαμβάνει ένα σύνολο μαθημάτων και ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να γίνεται άσσοι του πληκτρολογίου!

 

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account