Τρίτη 5 Δεκέμβριος 2023

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση θα ξεκινήσουν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας  για  μαθητές/τριες των  γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-23.
Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση:

Αίτηση-δήλωση για ενισχυτική διδασκαλία (σε μορφή doc)

Αίτηση-δήλωση για ενισχυτική διδασκαλία (σε μορφή pdf)

και να την στείλουν ηλεκτρονικά  στο email του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί  η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/ τρια, για τον/την οποίο/α έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με απόφαση του προτείνει τους/τις μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

- Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά.
Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
- Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.
Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
- Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία
Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο
(2) ώρες Αγγλικά.
Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

 Η Ενισχυτική Διδασκαλία υλοποιείται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.). Τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Γυμνασίου και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συνεπώς, η ενισχυτική διδασκαλία είναι πιθανό να γίνεται σε άλλο γυμνάσιο της περιοχής μας).
 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Σχολείου,  τα μαθήματα θα γίνονται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex. Στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο έχει σταλεί σύνδεσμος με το πρόγραμμα για Πέμπτη 23-9-2021 και Παρασκευή 24-9-21.

Εφόσον η κατάληψη συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, το πρόγραμμα θα ανανεωθεί κατάλληλα. Αν αντίθετα η κατάληψη τερματιστεί, τα μαθήματα θα συνεχιστούν φυσικά δια ζώσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/ριών προσμετρώνται κανονικά κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και σας ενημέρωνουμε ότι ο Αγιασμός και η Διανομή των βιβλίων στο Σχολείο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 09:30. Για την μετακίηνηση των μαθητών πρός και από το σχολείο θα υπάρχουν αστικά λεωφορεία στις γνωστές στάσεις ώρα 09:00.

 

Από τη Δ/νση

 

Καλή σχολική χρονιά!

Ξεκινάμε τη νέα μας χρονιά με αγιασμό τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 10.00 π.μ.

Θα ακολουθήσει η διανομή των σχολικών βιβλίων στους μαθητές.

Την ημέρα του αγιασμού θα υπάρχουν αστικά για την ομαλή προσέλευση των μαθητών στο Φιλίππειο-1ο Γυμνάσιο Βέροιας στις 9:15 από τα χωριά Γεωργιανοί, Τριπόταμο κλπ και στις 9:30 από την αφετηρία αστικών και ενδιάμεσες στάσεις (Τσερμένι κλπ).
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα Αστικά.

 

Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Κ.Υ.Α. 2/376450020/8-7-2002 (ΦΕΚ 902/17-7-2002 τ.α.) που αφορά την Εισοδηματική Ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το Σχολείο μας θα δέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά απο οικογένειες μαθητών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το βοήθημα. Για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαιολογητικά κάντε κλίκ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στη Δ/νση του Σχολείου.

Το ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ? 1ο Γυμνάσιο Βέροιας είναι η ιστορική συνέχεια του μοναδικού μέχρι το 1960 εξαταξίου Γυμνασίου Βέροιας.

?Το 1960 , με το χωρισμό του σε Αρρένων και Θηλέων, μετονομάστηκε σε « Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας».

?Το 1972 χωρίστηκε σε δύο Γυμνάσια και μετονομάστηκε σε « Α΄Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας ».

?Το 1976 έγινε ο χωρισμός των εξαταξίων Γυμνασίων σε Γυμνάσια και Λύκεια. Διατήρησε την ονομασία του μέχρι το 1979 οπότε μετονομάστηκε σε 1ο Γυμνάσιο Βέροιας.

?Το 1993, ύστερα από εισήγηση του τότε διευθυντή του Μιχαήλ Ακριβόπουλου και πρόταση του συλλόγου διδασκόντων μετονομάστηκε σε Φιλίππειο 1ο Γυμνάσιο Βέροιας προς τιμήν του Φιλίππου, βασιλιά των Μακεδόνων και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

     Το 2011 συγχωνεύτηκε με το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ - 7ο Γυμνάσιο Βέροιας.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account