Τετάρτη 27 Σεπτέμβριος 2023

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον Βεροιώτη συγγραφέα Καλοκύρη Θωμά.

Ο Θωµάς Καλοκύρης γεννήθηκε το 1991 στη Βέροια. Αποφοίτησε από τη Νοµική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές σπουδές του στο Εµπορικό & Οικονοµικό Δίκαιο. Η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ήταν το "Ονείρων Άθυρµα", µια συλλογή διηγηµάτων και ποιηµάτων, που εκδόθηκε το 2015 και σηµείωσε αξιόλογη επιτυχία. Η "Ιστορία των Σκιών" αποτελεί το πρώτο του µυθιστόρηµα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως δικηγόρος.

Ο συγγραφέας, μετά από πρόσκληση της διδάσκουσας Κονοπίση Σταυρούλας, συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ3 στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας και έκανε μια εξαιρετική, ιδιαίτερα ευχάριστη και διαδραστική παρουσίαση . Αρχικά μίλησε στα παιδιά για τη δημιουργική γραφή και παρουσίασε διάφορες τεχνικές συγγραφής και αφήγησης. Στη συνέχεια τα προκάλεσε να δημιουργήσουν μια ιστορία και να πλάσουν τους δικούς τους ήρωες ενεργοποιώντας τη φαντασία τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι της συγγραφής.

   Τέλος, τον λόγο πήραν τα παιδιά τα οποία είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί του, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του. Έτσι, η συνάντησή τους έφερε στην επιφάνεια πολλές απορίες. Τα παιδιά ενθουσιασμένα ‹‹βομβάρδισαν›› τον κ. Καλοκύρη με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της εργασίας του και τα μελλοντικά του σχέδια. Με προθυμία και υπομονή απάντησε σε όλες και παρακίνησε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχολούνται με τη λογοτεχνία, να διαβάζουν βιβλία και να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες!

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα και με χαρά τον περιμένουμε ξανά στο σχολείο μας.

Οι μαθητές μας γράφουν:

Οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Αν και περίμενα να είναι λίγο βαρετό ήταν συναρπαστικό. Ο κύριος Θωμάς μας έκανε να καταλάβουμε ότι στη συγγραφή βιβλίων χρειάζεται φαντασία και ότι τίποτα δεν είναι λάθος.

Σπυριδωνίδης Νικήτας

Η συνάντηση με τον συγγραφέα την Τετάρτη ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Μου κίνησε το ενδιαφέρον για να ασχοληθώ και να διαβάσω περισσότερα βιβλία. Η επίσκεψη του κ. Θωμά ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να αρχίσω να διαβάζω ξανά βιβλία. Μάθαμε νέα και ενδιαφέροντα πράγματα γι αυτόν, την καριέρα του και για τη συγγραφή γενικά. Ήταν πολύ φιλικός και ευγενικός μαζί μας και όλο αυτό μου άρεσε πολύ.

Χολέβα Βασιλική

Από τη χτεσινή παρουσίαση του συγγραφέα μου άρεσε ιδιαίτερα η δημιουργία της ιστορίας. Μας προσέγγισε με ιδιαίτερο τρόπο και μας έκανε να συνεργαστούμε ο ένας με τον άλλον. Μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα για τη συγγραφή και περάσαμε ποιοτικά τον χρόνο μας.

Κακαφίκα Ξανθή

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο της δημιουργικής γραφής. Μου φάνηκε ενδιαφέρον να βρεθούμε με έναν ανερχόμενο συγγραφέα και να μάθουμε για τις άπειρες δυνατότητες του φανταστικού κόσμου. Η συνάντηση αυτή με άφησε πλήρως ευχαριστημένη.

Κουκουλιάντα Δήμητρα

Ήταν διαφορετική από κάθε άλλη φορά που κάποιος ήρθε στο σχολείο να μας μιλήσει. Ήταν ωραίο να γνωρίσουμε τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα και πώς επηρεάζει η δουλειά του τη συγγραφή.

Μπουντζόλας Γιάννης

Μου φάνηκε πολύ ειλικρινής απέναντί μας και διασκεδαστικός όταν έπρεπε. Εντυπωσιάστηκα από τον σεβασμό που είχε τόσο σε μας όσο και στους καθηγητές μας.

Τριχάς Ελπιδοφόρος

Μου άρεσε και βρήκα ενδιαφέρουσα πολύ την ιστορία που φτιάξαμε με τη φαντασία μας.

Μποστανίτης Γιώργος

Ήταν πολύ ωραία πρωτοβουλία. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Ήταν κάτι μοναδικό και μακάρι τέτοια γεγονότα να συμβαίνουν συχνότερα.

Η συνάντηση με τον συγγραφέα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μάθαμε αφηγηματικές τεχνικές που δε γνωρίζαμε. Ο συγγραφέας ήταν πολύ καλός. Αυτό όμως που μου άρεσε περισσότερο ήταν οι ασκήσεις δημιουργίας που μας ετοίμασε. Ακονίσαμε το μυαλό μας και δημιουργήσαμε δημιουργικά σενάρια.

Πολύ ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό. Επίσης ο συγγραφέας ήταν πολύ ευγενικός και απαντούσε στις ερωτήσεις μας.

Ήταν ωραία, μάθαμε κάποια χρήσιμα πράγματα για την έκθεση, δεν ήταν κουραστικό και ήταν ευχάριστο λόγω του διαδραστικού παιχνιδιού. Το μόνο που περίμενα και δεν έγινε ήταν να μας παρουσιάσει τα βιβλία του και να μας πει ο ίδιος για την πλοκή, το περιεχόμενο και τους χαρακτήρες.

   
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account